Hoofd menu

IMGP1483 800

We proberen met de DDW tochten steeds een water te varen dat we niet eerder gevaren hebben. Het wordt lastiger die te vinden, maar is weer gelukt: De Zweth.  Instappen op de Vlaardingervaart bij de A20. Even voor de Vlieten bij een kano-knooppunt overdragen over de dijk. Je komt dan in de polder van Midden-Delftland.

De Zweth is erg ondiep, en daar wordt nu iets aan gedaan. Er drijft een modderpijp in het water. Dat gaf een bijzondere kluun actie om aan de andere kant van de pijp te geraken.

Een doel van de tocht was te zien hoe de Zweth over de A4 snelweg gaat. Dat is een wonder van constructie. Een tunnelbak die tot zijn boorden in het polderwater ligt. We zijn een stuk met snelweg opgevaren die op 30 mtr afstand ligt. Je hoort hem amper terwijl de libellen om je heen bezig zijn en de karpers onder je wegschieten.

Via de Slinksloot weer terug naar de Zweth. Nog een keer over de modderbuis kluunen en weer overdragen naar de vaart. Terras bij Vlietzicht, terug naar het instappunt, opbinden, en in de file weer naar huis. 

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
 

Deze site gebruikt alleen technische cookies die nodig zijn voor een goede werking. Deze cookies worden aan het einde van de browser sessie verwijderd.

Afdrukken