Hoofd menu

collageZomer2016

De vakantie is voor velen begonnen, maar de wedstrijdvaarders van RCC zitten niet stil! Een korte terugblik op de afgelopen wedstrijden.

Met een vertegenwoordiging van maar liefst vijf RCC-ers werd er van start gegaan op het NK lange baan en de Hanzeregatta in Kampen. Voor Michal meteen zijn eerste sprintwedstrijd waar hij in de K4 in de medailles voer en Jouke en Ivo stapte voor het eerst samen in de K2. Vooral op de lange baan werd goed gevaren. Alex haakte aan bij een groepje dames en werd daarmee mooi 8e . Jouke wist na een wat ongelukkige start het halve veld weer in te halen bij de Heren Senioren. Het weekend werd spectaculair afgesloten door Milos en zijn K2 partner. Zij wisten met grote overmacht de NK titel K2 op de lange baan binnen te halen, nadat Milos de dag ervoor al 3e was geworden in de K1!

Op de Zuidervaart werd RCC vertegenwoordigd door Milos en Michal. Michal stapte na het succes in Kampen wederom in de boot met de Argonauten en wist op de 200m in de K2 wel een hele mooie 2e plek te behalen! Milos wist goed stand te houden tegen het Belgische geweld dat dit weekend volop aanwezig was en behaalde in zowel K1 als K2 een aantal zeer mooie plekken.

Begin juli was het de beurt aan de Senioren en Veteranen om tijdens de Sprint 010 de eer van Rotterdam te verdedigen. Tien vaarders van vijf verenigingen gingen in de binnenstad de strijd met elkaar aan over de 200m. Onder luide aanmoediging van de kant gingen Ivo, Sjaak Jan, Jouke en Alex voor RCC van start. Het rode geweld uit Amsterdam was helaas net wat te sterk, maar dat kon de pret niet drukken! Leuke race en zeer goede sfeer, zeker voor herhaling vatbaar!

Naast al het korte werk was RCC vanzelfsprekend ook weer aanwezig op de avondmarathons. Paul I. ging bij de debuutmarathon van Rijnland voor het eerst sinds tijden weer eens van start. De K2’s van Jouke/Koen en Jaap/Alex wisten het lokale krantje te halen door eerste te worden in hun velden. Ook bij ZP werd er flink aan de peddels getrokken. De K2 van Koen en Jouke werd 5e in een veld van maar liefst 36 boten! Alex finishte halverwege het veld in een dames K2.

Met de zomer goed op weg werd het tijd om weer eens de grens over te trekken. Dörthe, Koen, Jouke en Alex trokken naar de baan in Hazewinkel, vlak onder Antwerpen, voor een testmarathon. Hierbij werden er in de volle zon een aantal rondes van 3,6 km gevaren onderbroken door een aantal overdragingen. Koen voer een indrukwekkende race en werd tweede in zijn veld met een ruime voorsprong op nummer drie! Dörthe mocht vlak na Koen en Alex van start en ook zij eindigde op een tweede plaats. Jouke voer pas in de middag mocht een paar kilometer en een overdraging extra doen. In een zeer sterk veld was hij erg tevreden met het uiteindelijke resultaat.

Tot slot nog een wedstrijdbericht uit Servië, waar onze jongste wedstrijdvaarder deze zomer hard aan het trainen is. Milos werd afgelopen weekend tijdens een wedstrijd 3e in de K4 500m!

Enthousiast geworden? Het seizoen is nog niet voorbij! Met twee NKs in september (waaronder onze eigen Rottemerenmarathon), een aantal (avond)marathons, regatta’s en de Gudena in Denemarken zijn er nog volop mogelijkheden om van start te gaan voor de winter!

 

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
 

Deze site gebruikt alleen technische cookies die nodig zijn voor een goede werking. Deze cookies worden aan het einde van de browser sessie verwijderd.

Afdrukken