Hoofd menu

 watersideC 2

Dit jaar begon de WS-C bewolkt, maar in de middag liet de zon zich even zien. Met de wind in de rug werd het een warme dag. De sfeer was als altijd erg goed en erg Engels. Er werd in twee windows gestart. Met de meeste Nederlandse vaarders voor 10 uur en Olaf en Jouke in het tweede window om 10:15 uur.

Er is netjes gevaren door de hele ploeg. En fantastisch gevoerderd door de support. Een stel natuurtalenten en een hoop enthousiasme langs de kant.

Kirsten (LEV), Maik&Levi (LEV), Astrid&Sophie (RCC) en Lisette (RCC) hadden er vanaf de start meteen een lekker tempo inzitten. Op naar de grootste overdraag van de hele race: Crofton. Hier werd Kirsten ingehaald door Maik&Levi. Helaas ging Lisette in de tunnel en vlak daarna zwemmen, waardoor ze het te koud kreeg om verder te gaan met de race.

Olaf (BEA) eindigde met een nette voorsprong op de eerste plek in het Heren Veteranenveld, met onderweg een stormachtige strijd met een heren K2. Jouke (RCC/LEV) en Alex RCC/LEV) verbeterden beiden hun PR waardoor Jouke in het Heren Seniorenveld precies in het midden terecht kwam, terwijl Keith Moule het baanrecord verbrak. Chris (SK) voer in hetzelfde veld onder de vier uur. Alex werd met haar tijd 4e in het Damesseniorenveld.

Ik ben als trainer in het bijzonder erg trots op de Vlakwatermonsters van Levitas: Maik&Levi en Kirsten die met relatief weinig kanojaren (en in het geval van Levi zelfs -maanden) en hard trainen deze winter een zeer knappe prestatie hebben neergezet!

Het was ontzettend leuk om met zo'n grote groep Nederlandse vaarders naar Engeland te zijn geweest. Voor een deel van de ploeg staat over twee weken de Brabantmarathon op het programma (je kan je vast nog aanmelden ;) ). Een ander deel zal dan weer richting Engeland vertrekken voor WS-D.

Dank allemaal voor een leuk weekend!

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
Afdrukken