Hoofd menu

IMGP1452 800
Achttien jaar geleden heeft RCC de Bernisse het laatst bevaren. En we zouden het nog altijd genegeerd hebben als we voor de door-de-week tochten niet op zoek waren naar watertjes die we de afgelopen drie jaar nog niet gevaren hebben.

De Bernisse is al een oud water. Het is de waterscheiding tussen de Zuid-Hollandse eilanden Voorne en Putten (toen het nog eilanden waren). Lang, lang geleden was de Bernisse een belangrijk vaarwater om van Rotterdam naar zee te komen.

De  laatste jaren is de Bernisse verbreed en verdiept om zoet water te kunnen bergen, teneinde verzilting tegen te gaan. Tevens zijn een paar recreatiegebieden aangelegd.

Vandaag was het vooral erg rustig op de Bernisse. Een beetje saai eigenlijk. Een 50 meter breed water met aan beide zijden een muur van groen. Maar Jules vond die rust wel rustgevend.

Ongemerkt voortsoppend was daar ineens de Pannenkoekenbakker, het terrasdoel van de ddw tocht. Gelukkig waren ze open op de maandagmiddag, zodat we met een gevulde maag weer terug konden peddelen naar het instappunt bij Heenvliet .

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
 

Deze site gebruikt alleen technische cookies die nodig zijn voor een goede werking. Deze cookies worden aan het einde van de browser sessie verwijderd.

Afdrukken