Hoofd menu
  • marathon03
  • marathon05
  • marathon02
  • marathon01

Parcours 20km

Afstand en water: Er wordt gevaren vanaf de spoorbrug over de Rotte tot aan het keerpunt bij de molen van Zevenhuizen. De afstand is 20km.

De Rotte is tot de Irenebrug zo'n 30 meter breed, daarna wordt deze tot aan de Rottemeren versmald tot +/- 20 meter. De Rottemeren zelf is ongeveer 200-250 meter breed. Harde wind kan het je daar wel knap lastig maken.

Knelpunten: Na 3,1 km kom je bij de Irenebrug, een smalle doorgang al of niet i.c.m. passerende schepen en een redelijk scherpe bocht er vlak achter kunnen je daar in de problemen brengen.

Golfslag: Motorboten zijn toegestaan op het gehele traject, dus let op golfslag!

Heen en terug: Het traject wordt heen en terug gevaren. Het boeien gebeurt op de Rottemeren en wel in het verlengde van de molen. Zo'n 50 meter voor de molen ligt een boei in het water. Deze boei dien je ten alle tijde aan de linker hand te houden. Boeien dus tegen de klokrichting in!

Parcours 14km

De vaarders in deze klasse dienen te keren bij de het cafe van Oud Verlaat. De 14km boei dient tegen de klokrichting in te worden genomen.

Fietsen: Voor supporters kan het leuk zijn om het traject te fietsen. Zowel aan de linker en rechteroever kun je dan het verloop van de wedstrijd uitstekend volgen.

rccmarathon parcours

Contact

Rotterdamsche Cano Club
Kralingse Plaslaan 133
3062 CD Rotterdam
IBAN: NL 69 INGB 0000115275
kvk 40342815
 

Deze site gebruikt alleen technische cookies die nodig zijn voor een goede werking. Deze cookies worden aan het einde van de browser sessie verwijderd.

Afdrukken